НОВИНАРСКА СЕКЦИЈА ОБЕЛЕЖИЛА ДЕЧИЈУ НЕДЕЉУ

 

Новинарска секција почела је са радом овог месеца. Вредни новинари најпре су писали извештаје о најважнијим догађајима од прошле школске године, где су издвојили Дан школе, матуру, новогодишњу представу, посету предшколаца, путовање у Румунију, посету славних спортиста нашој школи и друга дешавања.

Следећи задатак тицао се обележавања Дечије недеље, која је ове године имала слоган: Ја сам дете, имам план, толеранција и љубав за сваки дан. Новинари су у процесу израде чланака на тему – зашто је лепо бити дете и који је њихов план да у школи владају другарски односи, саосећање, разумевање и добро расположење.

Одржана је и кратка радио-емисија путем разгласа током које су наши спикери Уна Драмићанин и Лука Богдановић кратким дијалогом упознали ученике школе са појмом „дечије недељеˮ током које се поштују дечија права и потребе и организују различити догађаји широм државе посвећени тој теми. Такође су осмислили и сопствени слоган који гласи: „Ми смо Ратковци и наш је план да се дружимо и смејемо сваки дан.ˮ

Ово је само почетак активности наших вредних новинара који ентузијастично чекају нове задатке и емисије.