ШКОЛА РАТКО МИТРОВИЋ

Кухиња

Оброк наше кухиње обухвата:

 
  • главно јело
  • салата
  • хлеб
  • ужина (воће или колач)
  • I група – житарице и производи од жита
  • II група – месо, риба, јаја и прерађевине од меса
  • III група – млеко и млечни производи
  • IV група – биљне и животињске масти
  • V група – поврће
  • VI група – воће
  • VII група – остале намирнице (зачинско биље и др.)

Јеловник за продужени боравак за две недеље:

Понедељак:

Шницле, пиреПуњена паприка
Супа-чорбаСупа-чорба
СалатаСир
ПалачинкеСутлија

 

Уторак:

Шпагете болоњезеПохована пилетина
СалатаПомфрит
Кекс тортаСупа-чорба
 Плазма куглице

 

Среда:

МусакаЋуфте, сос-пире
Супа-чорбаСупа-чорба
СалатаСалата
ВоћеШтрудла

 

Четвртак:

Гулаш-макаронеСарма (кисела, зелена)
СалатаСир
Крофна са чоколадомМедено срце

 

Петак:

ПасуљФилети рибе
СалатаРестован кромпир
Колач са кремомСалата
 Колач са плазмом

Доручак:

Гибаница

Ролована виршла

Паштета премаз

Јаја

Сендвичи

Слане палачинке

Пица

Прженице

Уштипци

Качамак

Мармелада премаз