vrtic5

НАШИ МАЛИ ГОСТИ

У понедељак,  20.03.2023. године нашу школу су са својим васпитачима посетила деца средње узрасне групе вртића „Бошко Буха“ ПУ „Радост“  из нашег града.

Малишани тренутно „истражују“ које животиње се легу из јајета и како, па су тим поводом посетили кабинет за биологију наше школе. Током посете имали су прилику да виде праве препарате животиња и јаја од птица, водоземаца, риба и других животиња. Посматрајући фотографије различитих инсеката многи од њих су у разговору са наставницом биологије изнели нека, за њихов узраст, веома озбиљна запажања.

Посебно им се свидео плакат „Бактерије у очима четворогодишњака“ на коме су истактнути њихови цртежи које смо добили на поклон током претходне посете. Овај украс у нашем кабинету измамио је осмехе малишана,  а многи од њих су посебно поносни што њихове цртеже могу да виде старија деца.

Ово је била њихова друга посета нашој школи током ове године, надамо се не и последња. Очекујемо их опет, поводом неке нове теме,  а за коју годину и као ученике наше школе.