Velika_slika_

ШКОЛЕ ЗА 21. ВЕК

„Школе за 21. век“ је образовни програм у трајању од три године, од марта 2018. до маја 2021. године, који је осмислио и спроводи British Council, а финансира влада Уједињног Краљевства. ОШ „Ратко Митровић“ је 15. и 16. октобра ове године била домаћин обуке за наставнике са територије наше општине.

Овај програм спроводи се у сарадњи са надлежним образовним институцијама у земљама учесницама. Он ће деци  узраста од 10 до 15 година омогућити да уче на занимљив, интерактиван и иновативан начин који подстиче развој критичког мишљења. Поред стицања вештина критичког размишљања и решавања проблема, ученици  ће уз помоћ микробит уређаја унапредити  вештине програмирања и употпунити своја знања о информатици. Сврха овог уређаја је да инспирише младе људе да буду креативни у коришћењу дигитаних технологија, да прошире и примене своја знања у технологији, инжењерству и науци  уопште.  

О микробиту

Једноставан је за коришћење. Могуће га је применити у настави на различите начине, потребна је само добра идеја. Има чипове, сензоре, монитор. Отпоран је. Може да препозна покрет, мери јачину светлости, влажност ваздуха, броји кораке…