viber_slika_2021-12-19_14-36-28-187

Нечије мало некоме значи много

Децембар је време када се на сваком кораку осећа празнични дух и месец коме се сва деца радују, али наши ученици не мисле само на Нову годину и на поклоне које ће пронаћи испод јелке, већ мисле и на ону децу која су у време празника усамљена, у болничком кревету или без онога ко би им испунио жеље и ставио осмех на лице. Зато су ученици наше школе пожелели да се прикључе хуманитарној акцији „Осмех на дарˮ коју организује Канцеларија за младе Чачак, а која подразумева прављење пакетића за здравствено и социјално угрожену децу широм Србије.

Најпре су представници Вршњачког тима имали задатак да 16. децембра посете ученике млађих и старијих разреда и да им прочитају обавештење о акцији прикупљања донација (слаткиша, грицкалица, школског прибора, књига и нових играчака) која ће бити организована у школској библиотеци у петак 17. децембра од 12.30 до 13.30 часова. Акцију су организовали и координисали: учитељица Љиљана Вукићевић, Тијана Петрић, Марија Миљуш, Филип Павловић, Марко Милошевић, Радованка Мартиновић, педагог и психолог.

Представници Ученичког парламента и Вршњачког тима најпре су на састанку у четвртак правили кутије у које ће бити сортиране донације по категоријама, а затим су у петак дочекивали наше ученике који су долазили пуних руку и још пунијих срца и помагали им да распореде своје дарове у одговарајуће кутије. Направљена је и посебна кутија у коју су ученици могли да убаце своје поздраве и новогодишње жеље упућене деци која ће добити пакетиће, зато што је некада топла реч, искрена жеља или нацртано срце вредније од сваког поклона.

Још једном се захваљујемо свим члановима Вршњачког тима и Ученичког парламента и  надамо се да ће наставити да шире љубав и да шаљу овако дивне поруке и након новогодишњих празника.

                                                           Вршњачки тим и Ученички парламент