IMG_20211203_135937

      УЧЕШЋЕ УЧЕНИКА У РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОЈЕКТА УДРУЖЕЊА „ГЕОГРАФКО ЕКОЛОШКО ДРУШТВО“ ЧАЧАК

   Група ученика наше школе (одељења 7/3) учествовала је у реализацији едукативног семинара на тему „Климатске промене и заштита ваздуха“. Сминар је одржан у петак, 3. децембра у Центру за стручно усавршавање Чачак, у организацији Географско  еколошког друштва Чачак. Поред ученика наше школе семинару су присуствовали и ђаци ОШ „Вук Караџић“, Економске школе, Прехрамбено – угоститељске школе и Медицинске школе.

  Кроз неколико предавања, радионица и практичних вежби, ученици су имали прилику да се упознају са „проблемом“ климатске промене и загађење ваздуха, да стекну нова знања у овој области, да чују али и кроз експерименте виде, шта изазива ефекат стаклене баште и климатске промене. Такође су имали прилику да виде како изгледају и како функционишу различити мерни инструменти за праћење одређених параметара квалитета ваздуха.

   Овакве едукативне активности у којима се одређена тема, у овом случају климатске промене и заштита ваздуха, обрађује кроз мултидисциплинарни приступ и корелацију, а ученицима презентује кроз радионице и експерименте су изузетно корисне у образовању, јер доприносе развоју трајних и применљивих знања, ставове, нових интересовања и тд. Зато, наша школа тежи да што чешће и што више ученика укључи у овакве и сличне активности. Делом кроз пројекте које самостално реализује а делом кроз сарадњу са другим организацијама и институцијама.