viber_slika_2023-11-01_13-37-08-122 - Copy

НОВИНАРСКА СЕКЦИЈА ПОЧЕЛА СА РАДОМ

 

Поред редовних часова и обавезних активности, ученици наше школе радо се одазивају и када су у питању различите секције како би развили своје таленте, научили нешто ново, а притом се и добро забавили. Током месеца октобра заинтересовани ученици пријављивали су се за новинарску секцију где ће моћи да развијају вештине правилног говора и писања, да се упознају са облицима новинарског изражавања (вест, извештај, репортажа, интервју), науче правила лектуре текста и још много тога. Такође, током обележавања Недеље толеранције у нашој школи, малени новинари добиће и прва задужења, као што су емисија о толеранцији која ће се емитовати путем разгласне станице 13. новембра, извештавање о актуелним дешавањима, интервјуи са учесницима, фото-репортаже и слично.

Док су на првом састанку након формирања секције научили да напишу своју прву вест, на једном од састанака секције на којем су били присутни ученици одељења 5/2 (Јана Бугарчић, Даница Миловановић, Нина Новаковић) и 5/3 (Уна Драмићанин, Наталија Богдановић, Сава Шевић, Уна Стајић, Магдалена Ћуковић, Предраг Мариновић, Милица Николић и Никола Поповић), добили су задатак да читају вести као прави водитељи са телевизије и одлично су се снашли и у тој улози.

Рад секције се наставља, а број чланова се из дана у дан повећава. Надамо се да ће их бити још више и да ће у нашој школи бити много лепих разлога о којима ће мали новинари  вредно извештавати.