obavestenje

НЕДЕЉА ТОЛЕРАНЦИЈЕ ОД 13. ДО 17. НОВЕМБРА У НАШОЈ ШКОЛИ

Након мајских трагедија које су продрмале темеље друштва, а нарочито образовног система, све школе у Србији изналазиле су различите моделе рада и приступа ученицима како би покушале да ублаже његове неминовне последице и да деци врате осећај сигурности и безбрижности под школским кровом. Основна школа „Ратко Митровићˮ организовала је свој рад у складу са поменутим Смерницама, а месец новембар обележиће Недеља толеранције, која ће се одржати у периоду од 13. до 17. новембра.

Програм ће најавити представници Новинарске секције путем разгласне станице и тог истог дана ученици седмог и осмог разреда присуствоваће предавању на тему насиља и последица по репродуктивно здравље. Наредних дана ученике очекују квиз и анкета који спроводе представници Ученичког парламента и Вршњачког тима, Дан спорта и толеранције који ће обухватити и пријатељску утакмицу са ученицима ОШ „Милица Павловићˮ, потом трибина у холу школе коју реализује професор историје и књижевник Зоран Милекић говорећи о својој новој књизи „Кад су велики писци били децаˮ и, као завршница, отварање изложбе ученичких радова на тему слогана школе.

Школа је одувек неговала дух заједништва, разумевања, једнакости и пријатељских односа међу ученицима и чиниће то и убудуће као светионик који ће им увек обасјавати пут.