IMG-d75fa8d218849d05a463125a3319085a-V - Copy

Осмаци посетили компанију Ауто Чачак

У оквиру активности везаних за реализацију професионалне оријентације ученици осмог разреда наше школе – њих 31, посетили су 26.3.2024. Ауто Чачак.  

Том приликом ученици су се упознали у Музеју олдтајмера са историјатом фирме, али и индустрије аутомобилизма, са посебним освртом на производњу шкоде и карактеристикама ове марке аутомобила. Касније представљени су им и најновији модели шкоде, Упознати су са карактеристикама појединих модела – снагом, потрошњом, додатном опремом, а ученичку пажњу посебно  је привукао аутомобил на електрични погон. 

У радионици ученици су се упознали са процесом поправке аутомобила   и  занатима  којим  треба овладати да би се овај процес реализовао (ауто-механичар, аут-лимар, електричар). Ученици су  упознати и са економском струком  кроз разговор са запосленима у продајном салону и техничком прегледу.

Ресторан који се налази у оквиру фирме погодно  је место и  за упознавање карактеристика обављања угиоститељске делатности.

Ученици су заинтересовано пратили излагање запослених, а посебно задовољство причинило им је то што су могли да испробају удобност како старијих модела, тако и најновијих. На крају посете ученици су добили и пригодне поклоне.

Ученици су информисани да у овој фирми у средњој школи могу обављати и стручну праксу.

Ова посета обогатила је ученичка знања и свакако ће допринети  лакшем избору  будуће средње школе.