IMG-a3c2d29e2aadd84cb9c110e543708afb-V - Copy

УЧЕНИЦИ ОШ „РАТКО МИТРОВИЋˮ У ПОСЕТИ АЕРОДРОМУ У ЛАЂЕВЦИМА

 

У уторак, 23. априла 2024. године, ученици другог разреда ОШ „Ратко Митровићˮ насмејани и расположени, кренули су пут Лађеваца, у пратњи својих наставница разредне наставе – Надице Димић, Мирјане Милићевић и Славице Савић, као и вероучитеља Ђорђа Радојковића.

Прво одредиште било је цивилни аеродром „Мораваˮ. По доласку сачекали су их запослени и провели их кроз велики простор аеродрома све до просторија из којих су прегледно могли да виде слетање авиона. После краћег времена угледали су „птицу великих крилаˮ која се приближавала. Велико усхићење владало је међу ученицима док је авион слетао на писту и бивао све ближи. Потом су од запослених чули све информације о протоколу слетања и полетања авиона. Са писте су их поздравили пилоти и стјуардесе.

Када је авион одлетео, кренули су ка војном делу аеродрома под називом „Лађевциˮ. Убрзо су се нашли и на том месту где су видели војнике у строју и велики број авиона који их је оставио без речи.  Било је ту авиона „у пензијиˮ, разних хеликоптера, „авиона-тенковаˮ, али пре свега ту су били љубазни домаћини која су имали одговоре на сва њихова питања. Након пригодног послужења, ђаци су се поздравили са запосленима и кренули са својим учитељицама и вероучитељем назад у Чачак.  Тог дана ни киша није успела да поквари толико лепих ствари које су доживели, а повратак кући био је испуњен њиховим коментарима, маштањима и жељом да се врате и поново посете ово место.