1715954242281 (1) - Copy

ПУТОВАЊЕ ДО УСПЕХА

Љубав према географији и  упознавању нових предела кроз путовања довела је нашег ученика осмог разреда Илију Главоњића до великог успеха.

На Републичком такмичењу из географије које је одржано 12. 5. 2024. године у Пожаревцу,  Илија је у веома јакој конкуренцији најбољих познавалаца географије из целе Србије освојио другу награду. Наравно, велики труд и посвећеност усвајању знања претходили су овом изузетном успеху.

О интересовању за географију и утисцима са такмичења Илија каже:

,,Интересовање за географију почео сам да развијам још од малих ногу. Волео сам да скупљам сличице фудбалера, али су ме много више заинтересовале заставе различитих земаља које сам лако памтио. Самим тим заинтересовао сам се и за упознвање са тим земљама – њиховим рељефом, климом, знаменитостима, туризмом и културом. На телевизији често сам пратио емисије путописног карактера. Иначе, и сам волим да путујем и упознајем нове средине.

Од првог разреда жељно сам ишчекивао пети и предмет – географију, али моја права интересовања из овог предмета везана су за градиво седмог и осмог разреда. Тако ми се остварила жеља да стичем знања и нижем успехе на такмичењима. Велику подршку у припремама пружила ми је наставница географије Славица Јевтовић.

Такмичења су ми пружила велико искуство,  али и нови изазов за даље проучавање садржаја овог предмета.“

Била је ово круна свих претходних резултата које је ученик постигао на такмичењима из овог  предмета и свакако, подстицај за остваривање нових успеха у предстојећем средњошколском школовању.

Илији честитамо уз жељу да и даље настави успешно путовање  омиљеним географским ширинама и дужинама. Срећно!