viber_slika_2023-11-14_12-47-03-016 (1) - Copy

ПРЕДСТАВНИЦИ УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА СПРОВЕЛИ АНКЕТУ О ТОЛЕРАНЦИЈИ

 

Други дан Недеље толеранције у нашој школи обележила је активност представника Ученичког парламента који су у уторак, 14. новембра, са координаторком Тима Радованком Мартиновић, посетили сва одељења и спровели анкету на тему толеранције.

Ученици седмог и осмог разреда (Николина Радовановић, Нађа Јовановић, Нађа Терзић, Теодора Јовановић и Илија Главоњић) осмислили су неколико питања на тему емпатије међу ученицима, толеранције између ученика, али и ученика и наставника, на тему вршњачког насиља и правилних начина реаговања у одређеним ситуацијама, о значају љубави, пријатељства и позитивних мисли које утичу на однос према школи, друговима, али и животу уопште. Парламентарци су били обучени у мајице и дуксеве са називом и логоом школе, како би и на тај начин показали да су сви ученици једнаки, односно подједнако важни и да их повезује заједничка нит, а то је школа коју похађају где заједно проводе време у учењу и дружењу. Ученици су заинтересовано слушали њихова питања и савете, давали су искрене и занимљиве одговоре, а постављали су и додатна питања, а све то забележено је вештом руком записничара УП, на основу чега ће бити написан и извештај.

Недеља толеранције се наставља, а Ученички парламент и Вршњачки тим током целе школске године организују активности на сличне теме како би боравак у школи учинили што пријатнијим и лепшим за све ученике.