IMG-d34a254615b53ea8bba651a8951dc174-V

У среду 23.3.2022. у нашој школи одржана је манифестација „Дан отворених вратаˮ приликом које нам је у посету дошло 120 предшколаца са својим васпитачима из три вртића: „Сунцеˮ, „Бошко Бухаˮ и „Бамбиˮ. 

Ова активност део је акционог плана сарадње предшколске установе „Радостˮ и Основне школе „Ратко Митровићˮ. Наше драге госте учитељи и наставници дочекали су у својим кабинетима где су им кроз занимљиве активности и огледе приближили садржај својих предмета, тако да су предшколци могли: видети импровизовани вулкан, играти се асоцијација, погледати цртани филм на рачунару, мозгати и решавати математичке игрице, слушати песмице и изговарати речи на страним језицима, научити како изгледа људски скелет, гледати кроз микроскоп, учествовати у експерименту са пламеном и новчаницама које не могу изгорети, играти се словима и речима, написати своје име, научити шта је лава лампа и уживати у игри светлости, сазнати ко је Марко Краљевић и упознати његовог малог двојника, показати своје способности у сали за физичко васпитање, видети физичко клатно и друге интересантне алате, певати и играти уз музику, погледати представу о значају чувања књига у школској библиотеци и још много тога. 

Школу су напустили насмејани и препуни нових знања носећи у рукама поклоне и мајице са знаком наше школе као драгу успомену на овај дан.

Хвала нашим веселим гостима на посети и надамо се да ћемо их следеће године видети поново, али у улози наших ђака првака.