viber_slika_2022-12-07_14-28-52-754

Ученици ОШ „РАТКО МИТРОВИЋˮ у хуманитарној акцији „ОСМЕХ НА ДАРˮ

 

Канцеларија за младе Града Чачка у сарадњи са чачанским школама и хуманитарном фондацијом „Осмех на дар” и ове године спроводи истоимену хуманитарну акцију. Циљ ове акције је да се прикупи материјал за новогодишње пакетиће које добијају деца из социјално и здравствено угрожених породица. Материјал подразумева: слаткише, сланише, нове играчке, нове књиге и школски прибор.

Представници Вршњачког тима и Ученичког парламента ОШ „Ратко Митровићˮ потрудили су се да се ове године сакупи највећи број донација до сада у њиховој школи. Најпре су украшавали кутије за донације, читали обавештење свим одељењима, а на дан прикупљања средстава, обучени у празничном духу, дочекивали су своје другаре, сортирали дарове у одговарајуће кутије и испраћали их са осмехом. Одзив је био велики, јер су готово сви ученици желели да допринесу акцији и доносили су прилоге од срца у складу са својим могућностима, а придружили су им се и запослени. Напуњено је преко двадесет кутија које ће бити прослеђене Канцеларији за младе, чији ће активисти правити новогодишње пакетиће и уручити их онима којима је то најпотребније.

У данашње време када се у први план махом стављају лоши примери из школа, треба показати да су деца и даље само деца, ведра и насмејана, нежног срца и радосни када могу неком да помогну.

Увек је потребно пружати помоћ, али празници су можда право време да се сетимо оних који немају све што им је потребно за срећно и безбрижно детињство и да им пошаљемо мало новогодишње чаролије и осмех на дар.