Screenshot_20201115_212043

КАРАВАН КУЛТУРЕ ГОВОРА

Ученици наше школе учествовали су 3. и 4. новембра 2020. године у радионицама у оквиру пројекта ,,Караван културе говора“ који се спроводи под покровитељством Министарства културе и информисања. Радионице за ученике су одржане у Центру за стручно усавршавање у Чачку. Осим активности за ученике у сали Скупштине града реализована је и трибина на ову тему за наставнике, професоре, директоре школа и јавних установа. Предавачи су били: професор Радован Кнежевић, хуманиста Арно Гујон, глумац и комуниколог Слободан Роксандић, Марко Миловановић, Стеван Моровић и Милан Босиљчић.

У оквиру реализованих радионица ученици су имали прилику да прошире стара и стекну нова знања која ће им помоћи у правилној употреби  говора. Истакнуто је да у свему томе велику улогу има артикулација, гестикулација, али и говор тела.

У времену када се све мање пажње поклања правилном говору, активности из ових радионица свакако могу допринети отклањању претеране употребе скраћеница, поштапалица и других неправилних језичких облика.

Представници

Представници наше школе били су ученици седмог разреда: Јана Бојовић VII 1, Бојан Богдановић VII 1 и Урош Луковић VII 1