20240131_111426 - Copy

НАШИ МАЛИ ГОСТИ

У среду,  31.01.2024. године нашу школу су са својим васпитачима посетила деца предшколске групе вртића „Бошко Буха“ ПУ „Радост“  из нашег града.

Предшколци тренутно „истражују“ људско тело и васпитачице из вртића им презентују ову тему, али како би малишани добили одговоре на многа питања која их интересују, посетили су школу, где су разговарали са наставницом биологије.

„Предавање“ је будућим ђацима уприличено у билошком кабинету, где су се малишани задржали разгледајући модел људског тела, на основу кога се ђаци упознају са овом темом током часова. Како су рекле васпитачице, предшколце је тема људског тела веома заинтересовала.

„Колико човек има костију?“, „Које боје је мозак?“, „Да ли мозак спава када и ми спвамо?“, „Где нема крви у нашем телу?“, била су само нека, од веома инспиративних питања, за наставницу Данку Аџемовић, која се трудила да им на све одговори, приближавајаући ову тему њиховом узрасту.

Ово је само једна од посета предшколаца вртића „Бошко Буха“, где се наставници наше школе труде да им одговоре на питања која их интересују, али и објасне како ће већ наредне године, баш у простору наше школе, већина њих стицати своја прва школска знања.