IMG-49e5a6d38184b5bbf128da256fa53b45-V

ПАМЕТНА КЛУПА

 У нашу школу 18. марта 2021. године  стигла је паметна клупа као   резултат залагања Владе Републике Србије за унапређење дигитализације у образовању. Активност је реализована у оквиру пројекта ,,Паметне клупе за основне школе“ који су покренули Министарство просвете, науке и текнолошког развоја и компанија ,,Strawberry energy“ .

Кабловски оператер  Supernova подржала је пројекат у  улози донатора и наградила нашу школу овом клупом за постигнуте досадашње резултате.   

Свечаном догађају присуствовали Слађана Парезановић, начелница Школске управе, Ивана Бајовић, ПР менаџер Supernovе и Ђуро Церанић, директор наше школе који се том приликом захвалио на овој изузетној донацији.

Основна школа ,,Ратко Митровић“ четврта је  по реду  у Србији (од укупно планираних 11 школа) која ће имати ту привилегију да поседује памтну клупу као једно од најсавременијих наставних средстава.

Поред тога што пружа пуњење више мобилних телефона истовремено, и то захваљујући слоларној енергији, паметна клупа омогућава и повезивање   на интернет и друге електронске уређаје у циљу презентовања наставних садржаја. Поседује и платформу за ђаке са лекцијама, тестовима знања, едукативним играма, актуелнстима о распореду наставе…

Нема сумње, паметна клупа у нашем школском дворишту омогућиће реализацију наставних садржаја на изузетно квалитетан и савремен начин, а све  у складу са актуелном иновативним процесима  у  систему  образовања.