viber_slika_2022-09-30_15-36-07-471

         Вршњачки тим обележио Европски школски дан спорта

У нашој школи у току месеца септембра формиран је Вршњачки тим који чине следећи
чланови: Ђурђа Мирковић (5 1 ), Вук Васић (5 1 ), Анастасија Пејовић (5 2 )Милан Сојчић (5 2 ), Марија Радичевић (6 1 ), Анђелка Танкосић (6 1 ), Сара Кузмановић (6 2 ), Николина Радовановић (6 2 ), Максим Лончаревић (6 3 ) и Ђурђина Василијевић (6 3 ), док су координатори Тима наставница српског језика и књижевности Марија Миљуш и наставник физичког и здравственог васпитања Филип Павловић.
Након избора чланова и састављања Годишњег плана рада Вршњачког тима, једна од првих активности наших чланова било је обележавање Европског школског дана спорта 30. 9. 2022. године. У питању је део кампање „Покренимо сеˮ који реализује Међународна асоцијација за спорт и културу која промовише спортску активност и здрав стил живљења код школске деце, а обележава се последњег петка у септембру. На овај начин развијају се компетенције за сарадњу и за одговоран однос према здрављу.
Представници Вршњачког тима опробали су се у занимљивој спортској дисциплини – стрељаштву. Предвођени координатором Тима Филипом Павловићем посетили су стрељачки клуб „Слобода Чачакˮ, који се налази у близини наше школе и, уз помоћ тренера, учили су да пуцају из ваздушне пушке. Ученици су показали вештине као што су:
прецизност, концентрација, смиреност, развијали су такмичарски дух, дружили се, бодрили једни друге и напустили салу пуни утисака. Неки од њих пожелели су да наставе да тренирају овај спорт и да учествују на такмичењима из стрељаштва како би и у будућности наша школа била препознатљива по успесима у овој области.
Не заборавимо – спорт је важан да би био здрав и снажан!