viber_slika_2023-12-03_16-04-39-021 (3)

КОРИСНА И ЗАНИМЉИВА ПРЕДАВАЊА У НАШОЈ ШКОЛИ

 

У претходном периоду у нашој школи одржано је неколико предавања са врло актуелним и значајним темама.

Прво интерактивно предавање реализовано је на почетку Недеље толеранције, тачније првог дана ове Недеље – у понедељак, 13. новембра у просторијама школске библиотеке. Било је намењено ученицима седмог и осмог разреда, а у организацији докторке Славице Драгутиновић на тему репродуктивног здравља и борбе против насиља. Предавачи су били педагог Гордана Поповић Божанић и докторка Лидија Вукојичић, које су одговарале на многобројна питања заинтересованих ученика.

У четвртак, 30. новембра, одржана су чак два предавања за различите узрасте. Наиме, једно од предавања било је намењено ученицима старијих разреда, тако да су били присутни представници одељења 5 3  и 7 3 са својим одељењским старешинама Славицом Јевтовић и Урошем Лазовићем, педагогом школе Биљаном Стевановић и школском библиотекарком Радованком Мартиновић. Тема је била: Превенција вршњачког насиља у стварном и виртуелном окружењу, а предавачи су били Јелена Марковић и Драгана Савић Стаменић.

Друго предавање било је намењено млађим ученицима, тачније одељењу 4 1 које води учитељица Олгица Јевремовић, а у организацији Центра за промоцију науке, Београд. Тема је била: Град и светлост, заштита животне средине са фокусом на соларне плоче, а предавачи који су заинтересовали децу за поменуту тему били су Петар Дамјановић и Лука Царић.

Наше ученике и у наредном периоду очекују бројна предавања и гостујући предавачи који ће им говорити о темама које су им блиске, али и веома поучне за даљи живот.