viber_slika_2023-12-06_18-57-24-827 - Copy

НАШИ УЧЕНИЦИ ПРИСУСТВОВАЛИ ПРОГРАМУ „ЗА НАШЕ ДРУГАРЕˮ У ЧАСТ НАСТРАДАЛИХ МЛАДИЋА

 

У петак, 1. децембра, у Великој сали Културног центра Чачак са почетком у 11.00 часова одржан је програм под називом „За наше другаре – млади за младеˮ у част прерано настрадалих младића Огњена Васиљевића, Ивана Станчића, Луке Мићовића и Николе Зекавице. Програму су присуствовали и одабрани ученици наше школе од петог до осмог разреда који су достојанствено одали почаст настрадалим младићима у пратњи координатора Ученичког парламента проф. Радованке Мартиновић, координатора Вршњачког тима проф. Филипа Павловића и координатора Новинарске секције Марије Миљуш.

У пригодном и емотивном програму учешће су узели: Балетски студио „Adagio Asˮ, Карате клуб „Борацˮ, Балетски студио Културног центра Чачак, Музичка школа „Др Војислав Вучковићˮ, Културно-уметничка друштва „Дуле Радосављевић Желеˮ и „Абрашевићˮ, млади фрулаши, уметница Андријана Ана Милићевић уз гитарску пратњу Мише Хаџића, браћа Теофиловић и музички састав под руководством вероучитеља Ђорђа Радојковића. Циљ програма је очување сећања на четири младића који су прерано изгубили животе, као и истицање вредности попут љубави, хуманости, другарства и поштовања међу младима, због чега је идеја да се програм уврсти у календар редовних културно-спортских манифестација Града Чачка.

Након завршеног програма, Чачани су се окупили на платоу испред Културног центра код мурала осликаног у част Огњена, Ивана, Луке и Николе, одакле су симболично у небо пуштени голубови и бели балони са њиховим именима.