viber_slika_2024-01-03_14-51-02-224 - Copy (2)

УЧЕНИЦИ ОШ „РАТКО МИТРОВИЋˮ У ХУМАНИТАРНОЈ АКЦИЈИ „ОСМЕХ НА ДАРˮ

 

Канцеларија за младе Града Чачка у сарадњи са чачанским школама и хуманитарном фондацијом „Осмех на дар” и ове године спроводи истоимену хуманитарну акцију. Циљ ове акције је да се прикупи материјал за новогодишње пакетиће које добијају деца из социјално и здравствено угрожених породица. Материјал подразумева: слаткише, сланише, нове играчке, нове књиге и школски прибор.

Представници Вршњачког тима и Ученичког парламента ОШ „Ратко Митровићˮ потрудили су се да се и ове године сакупи велики број донација у њиховој школи. Најпре су читали обавештење свим одељењима, а на дан прикупљања средстава, обучени у празничном духу, дочекивали су своје другаре, сортирали дарове у одговарајуће кутије и испраћали их са осмехом. Напуњено је много кутија које су прослеђене Канцеларији за младе, чији су активисти правили новогодишње пакетиће и уручили их онима којима је то најпотребније.

У данашње време када се у први план махом стављају лоши примери из школа, треба показати да су деца и даље само деца, ведра и насмејана, нежног срца и радосни када могу неком да помогну.