viber_slika_2021-12-06_21-11-32-983

            Извештај о одржавању Школског такмичења у лепом говору

                                       „У почетку беше реч…ˮ

 

        Ученици наше школе поседују многе таленте и учествују на разним такмичењима, али овога пута ученици млађих и старијих разреда окупили су се у школској библиотеци како би се међусобно надметали најплеменитијим оруђем – речима и лепотом говора.

       Наиме, у понедељак 6. децембра у нашој школи одржано је Школско такмичење у лепом говору на коме је учествовало 16 ученика млађих и 20 ученика старијих разреда. На Општинско такмичење, које ће бити одржано 11.12.2021. године у ОШ „Милица Павловићˮ у Чачку, пласирали су се следећи ученици:

      Млађи разреди: Нина Петровић (I), Вукашин Шутић (I), Дуња Благојевић (II) и Урош Поповић (II);

     Старији разреди: Ђурђина Василијевић (V), Дуња Василијевић (V), Ђурђа Стевановић (V), Матеја Бошковић (VI) и Јован Новаковић (VII).

     Жири за млађе разреде чиниле су: Љиљана Вукићевић, Рада Новичић и Радованка Мартиновић, а жири за старије разреде: Живка Бојовић, Слађана Јовановић, Радованка Мартиновић и Марија Миљуш.

  Захваљујемо се свим ученицима на учешћу и жељи да негују лепоту говора и матерњу мелодију језика у временима када се језик крњи, обезвређује или облачи у страност, а ученицима који су се пласирали на Општинско такмичење желимо да их послуже срећа, хитар ум и крилатост речи.

 

 

                                                                      Стручно веће за српски језик