IMG-cabcd12f32c2d6b97c05c153562b6715-V (1)

   Чланови Ликовне секције наше школе (17 ученика из одељења V 1, V 2, V 3, VI 3 и VIII 2), посетили су 20.10.2021. године у Галерији ,,Надежда Петровић“ изложбу ,,Златном руком и сребрним српом“.
Ученици су имали прилку да погледају изложбене експонате – предмете, слике, и цртеже из париског атељеа наше сликарке Надежде Петовић. Етнографски предмети које је сликарка током живота скупљала нису предочени париској јавности како је првобитно било планирано, али у њиховој лепоти и садржајности уживали су овог пута наши грађани.
  Посебну пажњу уметнице привлачила је македонска ношња и пиротске ткаље.
Изложба је употпуњена и Надеждиним сликама тематски повезаним са изложбеним експонатима на којима су приказани народни обичаји, пољски радови, народне ношње, слике сеоског живота.
  Захваљјући ангажовању Светлане Гавриловић, предметног наставника ликовне културе, која је и реализовала ову активност, ученици су имали прилику да уживају у овој изложбеној поставци, али и да унапреде развијање свог естетског укуса и свести о значају традиције, историјског наслеђа, значаја уметника и уметничких остварења као непролазних вредности.