Искуствено учење 5

ИСКУСТВЕНО УЧЕЊЕ У ПРИРОДИ

У суботу, 7. октобра, ученице 8. разреда наше школе – Биљана Мариновић, Анђелка Милић, Ђурђина Ђоковић и Анђела Петровић учествовале су у реализацији активности „Искуствено учење у природиˮ, коју су спровели саветници, спољни сарадници Министарства, а у организацији Школске управе Чачак.

Поред ученика наше школе, у овој активности учествовали су и ученици још осам основних и средњих стручних школа из нашег града.

Циљ ове активности је подстицање ученика, али и наставника, да наставу реализују у природи, како би научне законитости учили непосредно, о њима размишљали, анализирали их, поступно долазили до решења проблема, али и како би се припремили за неке непредвиђене околности у природном окружењу. Посебна вредност оваквих активности на терену јесте и тежња ка развијању здравих стилова живота.

Резултат ове активности био је такав да су учесници један ведар и сунчан дан провели у природи, и то у прелепим пределима Овчарско-кабларске клисуре. Пешачили су, „освојили врхˮ Каблара, неки су били овде по први пут, дружили су се, стекли нова познанства, али и много тога научили о правилној физичкој активности, здравом начину живота, природним и антропогеним вредностима Овчарско-кабларске клисуре, као и о сналажењу у природи.